fbpx Skip to main content
 

Van paard en kar tot modern bedrijf: het succesverhaal van onze drankenhandel Brouwerij Bremans te Tongeren!

Historiek

Het succesverhaal van onze drankenhandel Brouwerij Bremans te Tongeren

In 1872 werd de brouwerij opgestart door Brouwerij Schildermans. De brouwerij werd overgenomen in 1905 door Louis Bremans, zij kreeg de naam Brouwerij De Engel Bremans.

Door de oorlog konden zijn zonen, Antoine en Ludovic Bremans niet studeren en groeiden zij mee in de zaak. In 1920 namen zij de zaak over van hun vader. Bij het overlijden van Antoine Bremans in 1949 werd het brouwproces van het bier “de Engel” stilgelegd. Ludovic Bremans zette het verhaal verder met zijn vrouw Rosalie Cleuren. Ondanks dat zij zelf geen bier meer produceerden mochten zij de naam “Brouwerij” behouden door de jarenlange traditie.

In 1955 stierf ook Ludovic Bremans, zijn weduwe zette de zaak alleen verder. Haar zoon Antoine groeide geleidelijk aan mee in de zaak van zijn vader. Zo legden zij zich meer en meer toe op horeca en grote bedrijven, maar ook particulieren verloren zij niet uit het oog. Door hun uitmuntende reputatie en goede service bleef hun bedrijf groeien. Antoine Bremans nam samen met zijn vrouw Claudine Lambrechts drankenhandel Bremans over van zijn moeder in 1982.

In 1999 hebben zij een uitbreiding gedaan, namelijk een kleinhandel van dranken, gespecialiseerd in wijnen en sterke dranken. Sinds 2006 draait ook hun dochter Valérie Bremans mee aan het grote wiel van Brouwerij Bremans”, waardoor de zaak al 4 generaties lang haar klanten zekerheid biedt. In 2009 is Gert Weynen, de echtgenoot van Valérie, mee in de zaak gestapt.

Ons team

Ons uithangbord: TEAM winkel

Elke dag maken zij de mooiste geschenken. Heb je hulp nodig voor een origineel cadeau, dan helpen Simone, Mieke of An jou met plezier verder.

De kern van de zaak: TEAM BUREAU

Vragen over o.a. facturatie, bestellingen en reservaties komen bij Anja, Gitta, Simone, Sven of Valérie terecht. Zij staan elke dag paraat met veel enthousiasme.

Onze drijfkracht: TEAM MAGAZIJN

Achter de schermen zet het magazijnteam zich met de grootste zorg in om jouw bestelling tijdig te bezorgen. Peter, Gert, Bart, Bart, Bjorn en Erwin houden de motor van ons bedrijf draaiende.

Ben je benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contacteer ons vrijblijvend